•  
    • خانه
    • کلاسهای آموزشی
      • دوره تخصصی دمنوش و شربت
      • دوره جامع باریستا
    • وبینارهای آموزشی
      • وبینار آشنایی با قهوه ،ازمزرعه تا فنجان
      • وبینار آموزش تخصصی تنظیم اسپرسو
      • وبینار آموزشی باریستا
      • وبینار آموزشی دم آوری قهوه
    • بیشتر . . .
      • فیلمهای آموزشی
      • پادکست
      • دستور تهیه (recipy)
      • مقالات پژوهشی
      • تازه های فضای مجازی
    • فروشگاه قهوه ،دمنوش وتجهیزات
  • گروه آموزشی و پژوهشی شیخ الرئیس ابن سینا

    گروه آموزشی و پژوهشی شیخ الرئیس ابن سینا

    •  
      [woof]
    • 0
       
    •  

        [yith_woocommerce_ajax_search]
       
      www.avesina.ir
  • خانه
  • کلاسهای آموزشی
    • دوره تخصصی دمنوش و شربت
    • دوره جامع باریستا
  • وبینارهای آموزشی
    • وبینار آشنایی با قهوه ،ازمزرعه تا فنجان
    • وبینار آموزش تخصصی تنظیم اسپرسو
    • وبینار آموزشی باریستا
    • وبینار آموزشی دم آوری قهوه
  • بیشتر . . .
    • فیلمهای آموزشی
    • پادکست
    • دستور تهیه (recipy)
    • مقالات پژوهشی
    • تازه های فضای مجازی
  • فروشگاه قهوه ،دمنوش وتجهیزات
      • صفحه‌اصلی تازه های فضای مجازی
      ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
      • آشنایی با قهوه

      بررسی و پژوهش های علمی در عصر ما، افزون بر موارد یاد شده ثابت کرده است که مصرف قهوه باعث هوشیاری مغز و اعصاب می شود،خستگی عضلات و ماهیچه ها را برطرف می کند و …

      آشنایی با قهوه
      آشنایی با قهوه

       

      آشنایی با قهوه

      درخت قهوه که برگ هایی همیشه سبز و زیبا دارد، گیاهی است از تیره Coffee که دانه های آن را به صورت های مختلف همچون پودر و خرده های ریز ودرشت به فروش می رسانند. بیش از یک سوم مردم جهان قهوه را دوست دارند و مصرف می کنند. واژه قهوه ، برگرفته از زبان عربی و به معنای تحریک کننده و زایل کننده  اشتها است . و برخی از مورخان ، پیشینه این واژه را به کشور اتیوپی نسبت می دهند.  درخت قهوه بین ۷ تا ۱۰ متر بلندی دارد و درهوای گرم و مرطوب رشد می کند. این درخت گل هایی کوچک و سپید دارد که بوی آن بی شباهت به بوی یاسمن نیست.

      البته به عربی و درکتب سنتی «بُنّ »نامیده می شود. به فرانسوی Graine de cafe و به انگلیسی Coffee  bean  و گفته می شود . ثمر درختی است که درخت آن به فارسی «درخت قهوه» و به فرانسوی Cafeierو به انگلیسی Coffee tree گویند . گیاهی است از خانواده  Rubiaceae  ، نام علمی آن Coffea Arabica L  می باشد .

      همچنین اندازه دانه های قهوه ، بین ۱۵ تا ۱۸ میلی متر است که در آغاز، رنگ سبز و پس از رسیدن، رنگ گیلاس به خود می گیرد. از این رو در بعضی کشورها به درخت گیلاس هم شهرت دارد. دانه های قهوه دو به دو به یکدیگر چسبیده اند و پرده نازکی میان دانه ها وجود دارد که آن ها را از هم جدا می کند.

      تهیه قهوه در کشورهای جهان متفاوت است، اما اغلب آن را با آب جوش ، بخار آب و یا از طریق گذراندن آب جوش از پودر آن تهیه می کنند.  بهترین قهوه جهان از نظر بو و طعم ، از بوته ای به نام Arabica به دست می آید که در برزیل به خوبی رشد می کند و از آن جا به سراسرجهان صادر می شود .

      بعد از برزیل ، بهترین قهوه که طعم و بویی مطبوع دارد متعلق به کشور تانزانیا و اتیوپی است. همچنین در آمریکا اغلب، قهوه را با بخار آب درست می کنند که به آن اسپرسو( Espresso) می گویند.

      بررسی و پژوهش های علمی در عصر ما، افزون بر موارد یاد شده ثابت کرده است که مصرف قهوه باعث هوشیاری مغز و اعصاب می شود،خستگی عضلات و ماهیچه ها را برطرف می کند ، اشتها را کاهش می دهد ( که این خود مانع از بروز چاقی می شود )، یبوست را از میان می برد، ماهیچه های شش را شل می کند( که باعث سهولت در امر تنفس می شود) ، به دلیل رفع خستگی، زمان و میزان فعالیت را افزایش می دهد، برهمکاری عضلات چشم می افزاید( مهارت و دقت در کارها را افزایش می دهد)، مرکز تفکر را تحریک می کند( لذا بر قدرت قضاوت و نیروی حافظه می افزاید)، به انسان تیزهوشی همراه با آرامش می دهد ، و گاهی در بعضی افراد عامل تحریک قوای شهوانی می شود.

      با این همه مصرف نامناسب قهوه ، زیان هایی را نیز در پی دارد که وقوع اتفاقات و رویدادهای زیر را می توان ناشی از آن دانست: گروهی از پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که قهوه موجب پیدایش سرطان در انسان می شود و گروهی نیزمعتقدند که کافئین ، باعث تحریک بیماران روانی می شود.

      اما واقعیت این است که هیچیک از این پژوهش ها را نباید به عنوان یک اصل اثبات شده علمی پذیرفت، زیرا گستره این تحقیقات اغلب محدود است و در مقابل، فرضیه های مخالف نیز توانایی اثبات را دارند، چنان که در سال ۱۹۹۸ میلادی یک نشریه پزشکی مدعی شد که بر اساس آزمون های صورت گرفته ، این نتیجه به دست آمده است که قهوه، برخی از سلول های سرطانی را تحت تأثیر قرار می دهد و آن ها را از رشد باز می دارد یا کوچک می کند، اما بر روی سلول های معمولی تأثیری ندارد.

      بعضی از افراد نسبت به کافئین به شدت حساسیت دارند، به طوری که مقدار اندکی از آن ، اشخاص را گرفتار هیجان می کند، ضربان قلبشان را افزایش می دهد و دچار بی خوابی می کند. ع ترین نوع قهوه ، نسکافه است که با ریختن آب جوش بر روی یک قاشق قهوه فراهم می شود.درقرن شانزدهم مصرف قهوه در مصر بسیار شایع بود و بیشتر، افراد مذهبی آن را به کار می بردند تا بتوانند بیدار بمانند و به عبادت پروردگاربپردازند.

      اما بعدها هنگامی که دریافتند این ماده ضربان قلب را افزایش می دهد و موجب عادت می شود، خرید و فروش و مصرف آن را ممنوع ساختند و افراد متخلف را به شدت مجازات کردند، ولی چون مردم آن را دوست داشتند ، در این راه موفقیتی کسب نکردند.

      ابوعلی سینا حکیم بزرگ ایران، حدود هزار سال قبل در کتاب خود شرح جامعی در مورد قهوه آورده که البته ایرانیان در آن عصر بر آن نام بُنّ نهاده بودند و بوعلی نیز همین واژه را به کار بسته است . این واژه ای است که هنوز در اتیوپی آن را به شکل بونو  کار می برند. بوعلی سینا قهوه را به منظور تحریک بیماران افسرده ، مورد استفاده قرار داده است.

      مطالب مرتبط
      • قهوه برای بیماری نقرس مفید است؟
      • قهوه برای بیماری نقرس مفید است؟

      • زیانهای قهوه برای بارداری و شیر دهی
      • زیانهای قهوه برای بارداری و شیر دهی

      • بیماری ام اس و قهوه
      • بیماری ام اس و قهوه

      • قهوه برای کبد مضر است؟
      • قهوه برای کبد مضر است؟

      • تاثیر قهوه بیشتر است یا نوشابه انرژی زا ؟
      • تاثیر قهوه بیشتر است یا نوشابه انرژی زا ؟

      • آیا رابطه ای بین قهوه ودیابت وجود دارد؟
      • آیا رابطه ای بین قهوه ودیابت وجود دارد؟

      • قهوه چگونه روی مغز اثر میگذارد؟
      • قهوه چگونه روی مغز اثر میگذارد؟

      • خواص و مضرات قهوه در طب سنتی چیست؟
      • خواص و مضرات قهوه در طب سنتی چیست؟

      • تأثیر کافئین بر اندام بدن چیست؟
      • تأثیر کافئین بر اندام بدن چیست؟

      • مقدار مصرف قهوه چقدر است؟
      • مقدار مصرف قهوه چقدر است؟

      دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    • دوره دمنوش و شربت،با اشراف بر طب سنتی

      لذا لازم به ذکر است تا بدانیم استفاده از گیاها نی که تاثیر مستقیم بدن دارند و فورا اثر بخشی از خود بروز میدهند دارای دنیای پیچیده ومفاهیم عمیقی هستند .

    • آموزش دم آوری قهوه (متوسطه)

      و هنرجویان می آموزند که چکونه نمودار عصاره گیری را ترسیم کنند ویاد میگیرند که چگونه متغیرهای مختلفی مانند دما ، آب ،نسبت وسایر موارد را کنترل کنند.

    • آموزش دم آوری قهوه (مقدماتی)

      فردی که از این دوره بهره برده فصلی نو برای عرضه نوشیدنی در محل کار خود پیدا میکند . آشنایی با قهوه های تخصصی و روشهای دم آوری آنها امروزه از الزامات حضور
      حرفه ای درصنعت قهوه است .

    • دوره آموزشی باریستا(مقدماتی)

      این دوره مناسب افرادی است که پیشینه ای در این رشته ندارند ، افرادی که میخواهند به تازگی وارد صنعت قهوه شوند ودر شاخه عرضه خدمات نوشیدنی فعالیت کنند.

    • هرساعت کلاس تمرین با استاد

      نمایش جزئیات Quick Viewاطلاعات بیشتر
    • دوره آموزشی باریستا

      وبینار آموزشی باریستا

      نمایش جزئیات Quick Viewاطلاعات بیشتر
    • آموزش تخصصی تنظیم اسپرسو

      وبینار آموزش تخصصی تنظیم اسپرسو

      نمایش جزئیات Quick Viewاطلاعات بیشتر
    • دوره آموزشی دم آوری قهوه

      وبینار آموزشی دم آوری قهوه

      نمایش جزئیات Quick Viewاطلاعات بیشتر
    • وبینارعیب یابی ونگهداری اسپرسوماشین

      نمایش جزئیات Quick Viewاطلاعات بیشتر
  • جهت دریافت اطلاعات بیشتر

    09203611715

    • خانه
    • حساب کاربری
    • تماس با ما
    • جهت اطلاع از کلاسها
    • پرداخت شهریه
  • گروه آموزشی و پژوهشی شیخ الرئیس ابن سینا

    © نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

    • اینستاگرام
    • تلگرام
    • آپارات
دایر شده توسط نگاه نرم
دایر شده توسط نگاه نرم